Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Που ζουν οι 2.089 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη;


Ποια χώρα κατέχει το στέμμα με τους περισσότερους μεγκα-πλούσιους
Σε αυτό τον κόσμο, ζουν ανάμεσά μας 2.089 δισεκατομμυριούχοι – και για πρώτη φορά, η Ινδία έχει
τους περισσότερους ακόμα και από τη Βρετανία ή τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την λίστα για το τρέχον έτος της Hurun Global Rich, δείχνει ότι μια «ταπεινή» θέση στη λίστα απέκτησαν επιπλέον 222 δισεκατομμυριούχοι που «δημιουργήθηκαν» πέρυσι, σχεδόν το ένα τρίτο των οποίων είναι από την Κίνα.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κατέχουν το στέμμα με τους περισσότερα mega-πλούσιους, δηλαδή 537. Όμως η Κίνα δεν είναι και πολύ πίσω με… μόλις 430, έχοντας αποκτήσει 72 νέους δισεκατομμυριούχους το 2014.
Η Ινδία κατέχει πλέον τη τρίτη θέση, έχοντας αυξήσει το μερίδιό των δισεκατομμυριούχων από 70 στους 97, αφήνοντας πίσω τη Ρωσία με 93 και το Ηνωμένο Βασίλειο με 80.
Σύμφωνα με τη λίστα, συνολικά 67 χώρες του κόσμου είναι το «σπίτι» για τουλάχιστον έναν δισεκατομμυριούχο.
Η Νέα Υόρκη παραμένει η αγαπημένη πόλη της ελίτ, με 91 δισεκατομμυριούχους, ενώ το Λονδίνο εξακολουθεί να είναι στην πέμπτη θέση με 49.
Επιπροσθέτως, άλλες έξι πόλεις της Ασίας φιγουράρουν στην κορυφή: Βομβάη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο, Σενζέν, Ταϊπέι και Σαγκάη.
Στο δια ταύτα, ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος του κόσμου, αυξάνοντας τον πλούτο του στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια. Α
κολουθεί ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ, με 83 δισεκατομμύρια ενώ στη δέκατη θέση ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
tilestwra.gr | Που ζουν οι 2.089 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη;http://www.tilestwra.gr/pou-zoun-i-2-089-disekatommiriouchi-tou-planiti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου